sobota, 31 marca 2012
Barszcz biały
Składniki na 6 porcji:
½ główki białej kapusty
1 średnia marchewka
1 łyżka mąki
2 ½ l bulionu
3-4 łyżki octu
3 łyżki śmietany
Sól, pieprz
½ łyżeczki majeranku
Kapustę poszatkować. Marchewkę obrać a następnie pokroić w talarki. Warzywa ugotować w bulionie. Kiedy warzywa będą miękkie, dodać 3-4 łyżki octu. ½ szklanki wody dokładnie wymieszać razem z mąką i śmietaną. Następnie wlać do zupy i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Gotowy barszcz podawać z ugotowanymi ziemniakami lub chlebem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz