poniedziałek, 2 kwietnia 2012
Kiełbasa biała
Składniki na 10 porcji:
1½ kg białej kiełbasy
3 łyżki oleju
1 szklanka piwa karmelowego
1-2 listki laurowe
3-4 ziarenka ziela angielskiego
3-4 ziarenka pieprzu
Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować olejem. Ułożyć w nim pęta białej kiełbasy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec ok. 25 min. W połowie czasu pieczenia białe kiełbasy podlać piwem karmelowym, dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Jeśli zależy nam na bardziej pikantnym smaku, do kiełbasy można dodać również 1 łyżeczkę mielonej, ostrej papryki. Gotową kiełbasę podawać razem z zalewą piwną.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz