środa, 4 kwietnia 2012
Sałatka z krewetkami
Składniki na 4 porcje:
1 główka sałaty roszponki
20 dag krewetek
40 dag ozdobnego makaronu
150 g kwaśnej śmietany
1 ząbek czosnku
3 gałązki koperku
1 pęczek natki pietruszki
100 g śmietany kremówki
1 łyżka tartego żółtego sera(parmezanu)
Sól, biały pieprz
Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody, zahartować i pozostawić do obcieknięcia. Sałatę umyć, przebrać i porozrywać na małe kawałeczki. Koperek i pietruszkę wymyć, kilka gałązek zostawić do przybrania, resztę bardzo drobno posiekać. Kwaśną śmietanę, śmietankę kremówkę, posiekane koperek i pietruszkę, roztarty ząbek czosnku oraz parmezan razem wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem. Makaron, sałatę i krewetki wymieszać z sosem. Sałatkę pozostawić pod przykryciem przynajmniej na 15 minut. Podawać przybraną koperkiem i pietruszką lub pokrojonym pomidorem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz