środa, 4 kwietnia 2012

Sałatka z krewetkami



Składniki na 4 porcje:

1 główka sałaty roszponki
20 dag krewetek
40 dag ozdobnego makaronu
150 g kwaśnej śmietany
1 ząbek czosnku
3 gałązki koperku
1 pęczek natki pietruszki
100 g śmietany kremówki
1 łyżka tartego żółtego sera(parmezanu)
Sól, biały pieprz


Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody, zahartować i pozostawić do obcieknięcia. Sałatę umyć, przebrać i porozrywać na małe kawałeczki. Koperek i pietruszkę wymyć, kilka gałązek zostawić do przybrania, resztę bardzo drobno posiekać. Kwaśną śmietanę, śmietankę kremówkę, posiekane koperek i pietruszkę, roztarty ząbek czosnku oraz parmezan razem wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem. Makaron, sałatę i krewetki wymieszać z sosem. Sałatkę pozostawić pod przykryciem przynajmniej na 15 minut. Podawać przybraną koperkiem i pietruszką lub pokrojonym pomidorem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz